مقالات

انواع بالابر و کاربرد آن ها چیست؟

بالابر آکاردئونی

انواع بالابر و کاربرد آن ها

انواع بالابر در محیط های مختلف ساخت ساز و امور نظافتی و تعمیراتی استفاده میشود.از این رو انواع بالابر با توجه به کاربرد آن و محل قرار گیری آن می تواند متفاوت باشد. طراحی بالابر به گونه‌ای است، که جهت بالابردن تجهیزات و رساندن به ارتفاعی مشخص کاربرد دارد.موارد قابل استفاده از بالابر ها در نوع فعالیت آن ها و جایی که مورد استفاده قرار میگیرند تاثیر دارد.

برخلاف انواع آسانسور که در ساختمان‌های تجاری و مسکونی بیشترین استفاده را برای حمل و نقل افراد و جا به جایی کالا به خود اختصاص داده‌اند، انواع بالابر و کاربرد آن ها را در پروژه‌های ساختمانی و مکان‌های صنعتی و کارخانجات می‌توان در نظر گرفت.

انواع بالابر

بالابر آکاردئونی

بالابر آکاردئونی یک سکوی بالابر مکانیکی است که برای دسترسی موقت افراد و تجهیزات به مناطق مرتفع و غیر قابل دسترس استفاده می شود. این دستگاه با استفاده از تکیه گاه های تاشو متصل شده که به صورت متقاطع یا قیچی مانند چیده شده اند، به حرکت عمودی دست می یابد. هنگام حرکت به سمت بالا، فشار به پایین ترین مجموعه تکیه گاه ها وارد می شود و باعث می شود که بقیه سازه کشیده شود. برعکس، برای حرکت رو به پایین، فشار از تکیه گاه های پایینی خارج می شود و باعث جمع شدن سایر تکیه گاه ها می شود.

بالابرهای آکاردئونی برای بلند کردن وزنه های محدود (معمولاً کمتر از یک تن) طراحی شده اند و می توانند توسط یک نفر راه اندازی شوند. این ویژگی آنها را از سایر تجهیزات سنگین ساختمانی مانند جرثقیل متمایز می کند.

 

تجهیزات صنعتی پرگاس صنعتمطلب پیشنهادی:معرفی بالابر آکاردئونی

بالابر پشت کامیونی

بالابرکامیونی علاوه بر کار در ارتفاع برای مسافت های طولانی مورد استفاده قرار میگیرد،این نوع بالابر ها که پشت انواع کامیون و وانت نصب میشود به سه نوع تلسکوپی، بالابر مفصلی تلسکوپی ، بالابر آکاردئونی تقسیم میشوند.

برخی از انواع بالابر های پشت کامیونی با ایجاد دسترسی برای بازرسی پل ها از روی پل نیز استفاده میشوند.با تجهیز این بالابرها به امکانات آتشنشانی،می توان از آن ها در امداد و نجات نیز بهره برد.بالابر های پشت کامیونی برای استفاده در خطوط فشار قوی برق مناسب هستند.سبد نصب شده در بالابر پشت کامیونی به صورت اتوماتیک توسط سیستم هیدرولیکی تراز شده تا اپراتور همواره در ارتفاع احساس راحنی نموده و ایمنی بالابر به حداکثر برسد.

نوع دیگر بالابر پشت کامیونی ،مدل آکاردئونی آن است که ظرفیت بالا و سکوی کار بزرگی دارد که برای استفاده در فرودگاه و تعمیرات تونل ها بسیار مناسب هستند.

انواع بالابر،بالابر پشت کامیونی آکاردئونیمطلب پیشنهادی:کاربرد بالابر پشت کامیونی و انواع آن

بالابر پشت کامیونی تلسکوپی
بالابر پشت کامیونی مفصلی تلسکوپی

 

بالابر خود کششی

این روزها بالابرهای خودکششی را می توان در هر کارخانه کاری مشاهده کرد. این سکوهای کاری هوایی از انواع بالابر هایی هستند که برای فواصل کوتاه، زمانی که نیاز به دسترسی افقی باشد، مناسب هستند.

این نوع بالابر ها در دو نوع مختلف تولید میشوند.نوع اول بالابر خودکششی ،مینواند در حالت باز شده حرکت نماید و به جک های جانبی تثبیت کننده نیازی ندارد و وزنه های تعادل ،ایمنی بالابر را تضمین می نماید. و نوع دیگر این بالابر ها ، بالابر خود محرک است که فقط در حالت بسته شده حرکت کرده و دارای جک تثبیت کننده هستند.

این بالابر ها در سه نوع بالابر مفصلی ، بالابر تلسکوپی و بالابر مفصلی – تلسکوپی تولید میشوند.

نیرو محرکه این نوع بالابر های خودکششی  دیزل ،باتری ، و بنزینی است. در جدید ترین مدل ها از موتور هیبریدی (ترکیب سوخت فسیلی و برق)استفاده میشود که میتواند در هزینه ها صرفه جویی کند.

انواع بالابر،بالابر خوکششی

همسطح کننده ها

هم سطح کننده ها از انواع بالابر هایی هستند که برای موازی سازی سطح زمین، بار انداز و یا سکوی بارگیری با کامیون ها برای بارگیری راحت و عبور پالت  و لیفتراک استفاده می شوند. این همسطح کننده های هیدرولیکی انواع مختلفی دارند. همسطح کننده های قیچی (میز بالابر)، داک لولر ها از انواع آن به شمار می آیند. داک لولر ها به دلیل سهولت استفاده در انبارها، بار اندازها، سردخانه ها و… کاربرد بسیار فراوانی دارند.

همسطح کنندهمیز بالابر همسطح کننده

 

داک لولر (هم سطح کننده) از ابزار های کاربردی برای بارگیری می باشند. سکو های بارگیری برای سهولت در بارگیری طراحی شده اند، داک لولر بین کامیون و سطح بارگیری به وسیله ی یک سطح شیب دار پل می زند و به عمل بارگیری سرعت و سهولت می بخشد.

داک لولر همسطح کننده،سکوی بارگیریداک لولر

بالابر ستونی

بالابر ستونی به دو دسته بالابر ریلی و بالابر عمود بر (Vertical Mast) تقسیم می شود. بالابرهای ریلی از انواع بالابر هایی هستند که به صورت آلومینیومی ساخته می شوند تا سبک باشند و به راحتی توسط نفر جابجا شوند. از همین رو نسبت به بالابر قیچی(آکاردئونی) ظرفیت و توان کمتری دارند. همچنین به دلیل مکانیزم ریلی، ارتفاع بسته شده آنها بیشتر و تکان های آنها نیز در ارتفاع بیشتر است. بالابر ستونی ریلی عموما در مغازه ها و یا مساجد مورد استفاده قرار میگیرد. این بالابرها برقی بوده و در آنها از جک هیدرولیک و زنجیر استفاده می شود.

بالابر نفری عمود بر، سازه فولادی و ظرفیت بالاتری داشته و مشکلات بالابرهای ریلی را ندارد در عوض سنگین تر و قیمت آن بیشتر است. این بالابرها بیشتر به صورت خود کششی تولید شده و نسبت به مدل های ریلی، ظرفیت و عملکرد بهتری دارند.

بالابر ریلی

بالابر عنکبوتی

بالابر عنکبوتی از انواع بالابر هایی هستند که یک سکوی کار بالابر متحرک بوم خودکششی است که به گونه ای طراحی شده است که وزن سبکی داشته باشد  و تا حد امکان جمع و جور باشد و از 4 پایه تثبیت کننده برای دستیابی به پایداری و تراز کردن استفاده می کند.

این بالابر هارا می توان روی یک تریلر یدک کشید و قابلیت عبور از درب ها، پله ها و سطوح مختلف کاربرد فراوانی دارند.

نیرو محرکه این بالابرها به صورت بنزینی، دیزلی، برقی (باتری) و یا هیبریدی (ترکیب سوخت فسیلی و برق) بوده و مشتریان بسته به نیاز خود می توانند انتخاب متنوعی داشته باشند.

شنی های پلاستیکی به بالابرهای عنکبوتی اجازه می دهد از مسیر های مختلف به راحتی عبور نمایند و در فضای باز یا بسته قابل استفاده باشند.

 

بالابر عنکبوتی

بالابر قابل یدک

بالابرهای قابل یدک به دلیل هزینه مناسب و قابلیت استفاده در فضاهای داخلی و خارجی و همچنین امکان جابجایی در مسافت های طولانی گزینه بسیار مناسبی برای کاربرانی به شمار می آید که به دنبال جایگزینی با قیمت مناسب برای بالابر نفری تحت زاویه و یا بالابر پشت کامیونی می باشند.

این بالابرهای هیدرولیکی انواع بالابر هایی هستند که عموما به صورت برقی کار کرده و باتری و موتور های دیزلی و هیبریدی از آپشن های این نوع بالابر به شمار می آید. بالابرهای قابل یدک اکثرا با مکانیزم مفصلی یا مفصلی تلسکوپی تولید می شودند. بر خلاف نردبان کشویی و یا بالابر تحت زاویه داخلی ، این نوع بالابر نفربر از ابعاد مناسبی برخوردار بوده و سبد آن به صورت اتوماتیک تراز میشود. وجود قفل کن پشت جک ها ، میکروسوئیچ های ایمنی جهت استقرار صحیح و گردش کامل دکل، ایمنی و کارایی این بالابرها را تضمین می نماید.

بالابر قابل یدکمطلب پیشنهادی از انواع بالابر:آشنایی با بالابر قابل یدک و کاربرد آن

بالابر ها با توجه به کاربرد و ارتفاع کاری آن ها متنوع هستند که برخی از انواع بالابر در صنعت ساخت و ساز ، امور نظافتی و تعمیرات محیط های بزرگ (کارخانه ها،بیمارستان ها،مراکز خرید،مساجد،استادیوم های ورزشی ،صنعت باربری، فرودگاه ها و….)استفاده میشود.برای راهنمایی بیشتر در خرید میتوانید با کارشناسان ما در پرگاس تماس بگیرید.

 

 

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *